Geschiedenis

 

Een stukje geschiedenis van onze tuin

Onze vereniging is de oudste volkstuinvereniging van Tilburg en is opgericht op 12 April 1942. Toen was het meer een noodzaak dan een hobby om groente te kweken in die povere tijd.

Onze vereniging

Nu de noodzaak is verdwenen blijft de hobby over en is gebleken dat daar genoeg animo voor is. Leijpark ligt tussen de Kempenbaan en het Leijpark in een rustig stukje van Tilburg. We beschikken over 191 tuinen van ongeveer 100 m2 . Het Cenakelgedeelte wat uitkijkt op het (de naam zegt het al) Cenakel. En het leijparkgedeelte wat het grootste is.

Wij zijn voorzien van *2 toiletgroepen.

*2 kruiwagen bergingen waar kruiwagens staan die alle leden mogen gebruiken.

*1 bijzonder mooie kantine "Onder ons".

*1 winkel waar al uw tuinspullen verkocht worden.

*1 speeltuin.

* 2 schuilgelegenheden waar u kunt wachten tot het slechte weer voorbij.

* 1 jeu de boules baan

* 1 bijenhal

Ook staan er 66 huisjes op onze tuin die gekocht zijn door leden en voorzien zijn van water en gas (flessen). Bij het huisje kan gezellig een kopje koffie gedronken worden en bij elk huisje hoort een tuin, u kunt geen huisje kopen zonder tuin erbij.  Verder is en blijft het een tuinvereniging waar gezellig tuinieren voorop staat en of u daarbij kiest voor groente of voor bloemen en planten is uw keuze.

Interesse

Mensen die interesse hebben om een tuin te beginnen, komen, na het maken van een afspraak, eens een kijkje nemen en krijgen daarbij de nodige uitleg over de "ins en outs"van onze vereniging.

Zoals dat er voor het eerste jaar van beide zijde geëvalueerd wordt hoe het is gegaan en er besloten wordt om wel of niet met het lidmaatschap door te gaan of zelfs uit te breiden.

Want voor het begin krijgt men eerst een tuin van ± 100m2 toegewezen.

De evaluatie bestaat het controleren op naleving van onze (niet al te strenge) regels.

Want niets is zo lastig voor uw medetuinders als er een tuin vol met onkruid welig aan het uitzaaien is.

Mocht u interesse hebben om eens een kijkje te komen nemen, maak dan een afspraak en wij laten u graag zien wat het inhoud om een volkstuin te beginnen.

En bent u bang dat het met de groene vingers nog niet zo wil lukken, dan is er altijd de mogelijkheid om uit de bijna onuitputtelijke bron van ervaring van onze ervaren tuinleden de nodige kennis op te doen.